Ritme van de regen


Ritme van de regen.

Ritme van de regen is een nummer uit 1963 gezongen door Rob de Nijs, destijds nog samen met zijn band The Lords. het nummer is dus net even iets ouder dan ik zelf ben.

Als kind was ik een groot fan van Rob de Nijs, ik wilde alles van hem hebben en m'n slaapkamer hing dan ook vol met posteres van Rob de Nijs en de rest van de familie werd volgens mij helemaal knetter van zuster Ursula.

Toen ik een jaar of 10 was kwam Rob bij ons in het openlucht theater op de Pinkenberg in Velp, maar i.v.m. met het slechte weer werd het verplaatst naar sporthal de Dumpel in Velp.

Ik was helemaal blij en samen met mijn zus zaten we heerlijk vooraan 1e klas.

Plotseling vroeg Rob of er iemand op het podium wilde komen om samen met hem het lied "Zuster Ursula" te zingen, mijn hand vloog de hoogte in en tot mijn grote vreugde mocht ik op het podium komen en met hem zingen, ik herinner het me nog als de dag van gisteren, maar ja 1974 dus beelden zijn er helaas niet van.

Mijn eerste podiumoptrede, wat een fantastische ervaring en het zal me niet verbazen als ik vanaf dat moment wist wat ik wilde worden maar nooit ben geworden.

Vol trots heb ik nu dit nummer "Ritme van de regen" op mogen nemen en eigenlijk heel stiekem zou ik nog wel een keer met Rob het podium op willen maar dan met het nummer "Het werd zomer"

Laten we het er uiteindelijk maar op houden dat die bewute dag ergens in de zomer van 1974 de eerste dag was van mijn toekomstige cariere.


Groetjes Hans 


©2019 Hans Poulussen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren